Penningmeester: 06 - 40 70 29 29
Voorzitter: 06 - 39 84 77 50


Ambachtsingel 47, 6043RS, Roermond

Informatie

De Sjómmelmert heeft een bijzondere formule. Ze is een jaarmarkt, braderie, rommelmarkt, hobbymarkt, kunstmarkt en liefdadigheidsbazaar ineen. De tweedaagse markt beslaat een groot deel van het historische centrum van Roermond. Kilometerslang rijgen zich de kramen, standplaatsen en terrassen aan elkaar. Omringd door de mooiste gebouwen die Roermond te bieden heeft. Al zevenenveertig  jaar is de Sjómmelmert één van de grootste trekpleisters van Midden-Limburg. 
De Sjómmelmert vindt altijd plaats op de laatste woensdag en donderdag van juli.

Veel mensen denken dat sjómmelen iets te maken heeft het sjoemelen, maar dat is helemaal niet het geval. Sjómmelen betekent niets anders dan op koopjesjacht gaan. En wie uit is op bijzondere koopjes kan zijn of haar hart volop ophalen. Oud, nieuw, commercieel en ideëel, ambulante handelaar, winkelier of particulier, iedereen die wat aan te bieden heeft, mits eerlijk verworven, is welkom als standhouder. 

De afgelopen jaren is de Sjómmelmert flink gegroeid. Nu heeft men de grenzen van de capaciteit bereikt. Dat betekent dat potentiële deelnemers haast moeten maken met de inschrijving. Om voldoende variatie te bieden, behoudt de organisatie zich het recht voor om inschrijvingen niet te honoreren. 

De Sjómmelmert is dus een tweedaags flaneer- en koopfestijn in het westelijk deel van de binnenstad. Het marktfeest duurt elke dag van 12.00 tot 21.00 uur. Daarna neemt de horeca de fakkel over. Op veel terrassen is sprake van live muziek. Naast de honderden kramen is er ook een kermis, straattheater en andere vormen van vertier. 

Géén wonder dat tienduizenden mensen per dag op dit festijn afkomen. U bent van harte welkom en waar vind je dat nog? De entree is gratis!

Noteer alvast de volgende Sjommelmert is op   29 & 30 Juli 2020

Willekeurige foto's van de Sjommelmert